Ullared och allt vad det innebär

Igår var det brått hem efter lektionen och dra till Ullared med mor.
Det första, naturligtvis, som möter en är kaoset på parkeringen. Det är vuxna, barn, vagnar, påsar, vilar över allt, men efter mycket åkande fram och tillbaka lyckas vi backa till oss en plats.

Det andra, som slår mig i alla fall, är panikkänslan när man kommer in att vilja hinna göra ALLT på en gång. Men efter en stund infinner sig ett lugn som gör att man orkar komma på ett system på hur man ska ta sig igenom steg för steg.

Sen kommer klassikerna!
1. Första naturligtvis barnfamiljerna som bestämt sig för en heldag tillsammans.
2. Sen kommer fru+ man i övre medelåldern, där mannen mest står och hänger vid mannen och ser uttråkad ut och undrar hur han lyckades bli övertalad att åka och fynda just denna dag.
Dessa kan även förekomma parvis då männen kan få hänga tillsammans.
3. Den här gruppen innehåller tjejgängen med x antal personer, som åker till Ullared för att handla till sig själva, men det slutar oftast med att de har kassarna fulla med kläder till de där hemma. Männen är nöjda att släppa iväg sina andra hälfter med kontokorten bara de slipper knö med tusen människor själva..
4. Sen Yngre par som har bebis på gång. Liknande konstellationer förekommer även på IKEA
5. Sen har vi yngre par i åldern 15-20 där tjejen bara MÅSTE ta med sig sin nya babe till Ullared för första gången. 
6. Sen har vi dagens överraskning. Killgänget med NK-kläder med Stockholmsdialekt! De ståroch hänger över sina vagnar och jämför sina fynd. Jag fick äran att följa diskussionen då de pratade om vad de lovat sina respektive mammor att köpa.

De två bästa händelserna var när en utvecklingsstörd tjej blir så glad åt en tröja att hon hoppar högt!=) och när två män i kategorin 2 går med en kundvagn och den ena säger ( antingen till sig själv eller sin kamrat=)
"Vart äär vi?" och sen svarar kort efter "Vi är på Ullared" Förvirrad eller?

Sen bar det av hemåt med x antal gula påsar i bagageutrymmet. Onödiga eller inte men trevligt var det=)


ps. Kissunge, du har en grej att uthämta:P ds.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0