Dagen före dagen.

Nu har jag gjort vad jag kunnat i alla fall. Gillar inte att plugga dagen innan en tenta men var tvungen att repetera de stora grejerna iaf.. Känns som att det sitter ganska bra nu, men att det kan gå hursomhelst imon. Allt beror på vilka frågor han får för sig att ställa.
Det är ganska mysigt att plugga ibland, Sitter uppkrupen i sängen med dator, papper överallt, kollegiblock och pennor, med myskläder och mössa..=)

Torslanda 18:30 imorgon. SPÄNNANDE! längtar grymt mycket iaf! Kommer vara en härlig känsla aatt springa in på planen.

Håll tummarna för mig imon.
Stor dag på flera plan.. hehe..

Två dagar kvar.

Den 1 oktober händer mycket. Först och främst ska jag klara av min Biokemitenta som jag fast över länge nu. Jag hoppas verkligen att jag inte behöver göra om den.
På kvällen är det äntligen seriebremiär i Torslanda! Vi ska äta middag med laget innan och sen lira. Håller tummarna för att jag blir uttagen för det här har man längtat efter länge länge!

Tänker mycket nuförtiden. Inte bra..


NYKLIPPT!:)

TACK!

Till den person som hittade min plånbok och lämnade den till Hittegodsavdelningen på Västtrafik. Sen att du tog pengarna jag hade i är en sak, men du lämna i alla fall in allt annat...
Så nu slipperjag fixa nytt körkort, men måste dock fixa nytt bankomatkort.

Motiverad till plugg är jag också. Tro det eller ej, men satt kvar idag en stund efter lektionen och pluggade in citratcykeln. Målade massa och pratade högt för mig själv.. Så nu går det framåt iaf =)


SCHEMA: Helgen

Fredag

8:00-12:00 Jobba
12:00-13:00 Bolla med barnen
13:00-14:00 Jobba
14:00- 18:00 Plugga Citratcykel, glykolys, Betaoxidation MÅLA
19:00 MATCH

Lördag:

10:00-14:00 Plugga och våfflor med tjejerna. Stora grejerna plus anteckningar
15:00- Eget plugg. Aminosyror, anteckningar
Kväll: Utgång!

Söndag: 10:00-16:00 PLUGG! ALLT.. Tryck in allt..
16:30: MATCH





Reebok Freestyle Hi Madrid Edition i gruppen Kläder hos Bellme.se (SNREBMADRID-35.5r) Min nya sko...Finns på www.bellme.se

Är jag för trött? Eller bara lat?

När jag vaknar av att klockan ringer på morgonen är min första tanke: När får jag sova ut nästa gång? det är nästan komiskt men så är det. Räknar liksom ner dagarna tills jag får nästa sovmorgon.

Den här veckan kommer innebära DISCIPLIN från min sida. Måste tvinga mig själv att läsa på kvällarna och det är jag inte van vid. Har alltid haft en oskriven regel om att inte plugga efter klockan 18:00. Nu måste jag ändra på det om jag ska klara tentan den 1 oktober. Men efter det kan man äntligen andas ut.

Och den 1 oktober är det även dags för SERIEPREMIÄR! Bortamatch mot Torslanda.. Och det pirrar nästan i magen nu. Man är grymt sugen på att spela. Framförallt när Farmen hade sin första match igår..=)

Skulle vilja att allt blev som jag ville, men man kan inte alltid få som man vill i allt. Men en sak har jag bestämt mig för. Man kan se saker på två sätt. Antingen suckar man och tycker att allt är jobbigt eller så biter man ihop och ser det positiva i saker. Jag ska se det positiva i allt (försöka) och så mycket det vara går göra mitt bästa. För i slutändan får man tillbaka. Idag vågade jag satsa lite, gick inte som jag ville men jag provade i alla fall..


Vågar man inte, vinner man inte..


Tro inte att jag tror på dig bara för att du talar sanning- det citatet är så grymt... Kalla mig en bitterkärring men det har etsat sig fast efter dig..


(O)motiverad

Plugg plugg plugg. Har tenta den 1 oktober och det hänger som ett stort svart moln över en. Som en klump i magen som inte vill försvinna. Idag har jag läst typ 10 sidor eller något och har typ 190 kvar. suck.. Idag har jag tagit ledigt för resten av dagen tror jag. Imorgon är jag ledig och ska sitta från 9 till 4. läsa jättemycket och gå igenom anteckningar och tentan. Kommer vara snurrig på kvällen..:S
Har massa föreläsningar i veckan så kommer inte ha mycket tid över och till helgen ska vi till Jönköping och kolla SM så det blir inte mycket tid där heller. Får ta med mig alla böcker och traggla på hotellet. Min morbror kanske kan ge mig en hjälpande hand. Han är ju läkare..

Kurs på Ullevi. Ja, igår var jag på Ullevi konferenscenter och fick veta mer om vad idrottslyftet är och vad syftet är. Fick träffa andra ledare och prata med dem och hörs deras erfarenheter. Mycket intressant och man tar med sig en del därifrån som kan vara till nytta.
Nu har jag också anmält mig till en kostkurs med en av mina gamla föreläsare som jag ser fram emot.
Kostade bara 150 kronor så det lär vara värt det=)

Igår lyckades jag också börja lite med föreläsningen som jag ska hålla i någon gång. Måste boka tid för den så jag verkligen gör klart den med=)

Tjejfetismys. Lördagskvällen spenderades hemma hos min kära vän Sofia, med Jossan, Emma och Becka. Åt massa onyttigt och kollade film. Save the last dance blev det. Slutade med att jag och Sofia satt och lipa på golvet medan de andra skrattade åt oss..haha.. Grymt trevlig kväll i alla fall! Behövde det efter kaosveckan.

Nästa vecka bjuder inte på mycket mer spännande saker.. Träning, plugg.. ungefär..... Kanske bio om jag lyckas tvinga med mig någon vän..*hehe*

Trötter.

Känns som om jag håller på att bli sjuk. Jag är konstant trött och ont i halsen och halvförkyld. Har inte fått sova tillräckligt denna veckan och skolan tar på krafterna hela tiden. Sen har det hänt massa andra saker som tatt massa energi. Onödiga saker..
Och imorgon ska jag på kurs vilket betyder ännu en tidig morgon..
Men den ska bli intressant i alla fall, så man hoppas det är värt det..

Bland tomtar och glitter.


Idag har hela laget jobbat för en av våra sponsorer. 
Efter mycket om och men lyckades vi hitta den lilla lokalen vi skulle vara i. Vi hade fått uppgifter att vi skulle packa julsaker och SOM vi packade julsaker. Vi delades upp i stationer och jag, Elin, Sofia, Jensen, Julia och Nicole fick den största. Vi skulle packa julgransstjärnor med svenska flaggo. Stackars Elin fick vika ihop de tomma kartongerna:P
Efter vi var klara med det fick vi en ny uppgift att packa norska ljuslyktor. Det vad öppna lådan, lägga i ljus och påse med rökelse, stänga lådan ggr massa..:) Men vi hade ett grymt tempo och blev klara på typ 2 timmar. WOHO!

Är fruktansvärt trött typ hela tiden, men det beror nog på att jag inte är van vid att gå så länge i skolan. Man sitter liksom i sex timmar och bara skriver och lyssnar. Blir lätt sövande efter ett tag.

Äntligen börjar allt gå åt rätt håll. Det mesta flyter på bra och jag känner mig nöjd med tillvaron =) Har allt man behöver..=)

Vill tacka den vänliga herren på Västtrafik som hjälpte mig imorse med mina försvunna saker! Det finns trevliga människor


Everything and everyone is you.

Datanörd.

Sen jag fick mitt egna lilla krypin här uppe bor jag typ vid min dator. Är alldeles kall(!?) om händerna för att jag skriver så mycket. Men inte är det skola man skriver heller utan bara skit... *haha*

Middagen hos Farmor igår var trevlig som vanligt. Det är skönt att ha släktingar så nära så man kan hälsa på de ofta =)
Min farbror och faster är båda idrottslärare så de är bra hjälp nu när jag pluggar! Ska låna fasters böcker nu inför Biokemin.

Kemitenta idag. Jag tror det gick ganska bra i alla fall. Räknade snålt ihop till att jag klarar 28 p i alla fall. Tentan firades idag med fika i Victoriapassagen med Madde, Jossan, Christian och Sofia. Godgod cappuchino med chokladmuffins.

Biokemin drog igång med FULL FART idag, men läraren är grymt skön så det ska nog gå prima.

Ska sitta i samtal imon med Konsumentombudsmannen, lite nervös för det eftersom jag inte riktigt vet vad  jag ska säga än. Har en tendens att svamla och ramla på orden när jag är nervös nämligen. Är inte direkt någon telefonmänniska.


en sån här tröja leta jag efter idag på HM, men den fanns inte nånstans! Vill ha en vit eller blå.. Älskar polotröjor nu när det börjar bli riktigt kallt..

Funderingar.

Nu har Linnéa funderat igen.. Som jag gnällt på tidigare har det varit väldigt mycket i skolan. Nästan varje dag har gått åt till att läsa in sig på alla möjliga kemiska formler och beteckningar. Så är det ju för många kan man tycka. MEN! Jag har upptäckt en tråkig sak om mig själv när jag är stressad över skolan. Jag blir fruktansvärt irriterad på allt och alla. Så förlåt till alla som befinner sig i min närhet under tentaveckor..=)
ÄNTLIGEN börjar alla bitar i alla fall falla på plats.. På måndag är det över och då ska vi fira med kaffe i VictoriaPassagen.

Volvoutgång. Igår var det dags för en liten "återträff" för oss på avdelningen.. Det var jag, David, Jonatan, Richard, Mathias och Mikaela =) Först lite chez amis och sen Trädgårn. Mycket smått där, men musiken på övre plan är ju oslagbar!  Åkte dock hem tidigt eftersom jag hade bil och skulle till biblioteket imorse och plugga med Jossan, Sofia och Mad. Två timmars läsning blev det innan det var dags för lunch. Imorgon ska vi köra sista racet mellan 10-16.
Ska försöka hinna med bössaker idag med.. typ funktionella grupper, glukosmolekyler, fetter, kolhydrater och mina anteckningar, får se när jag orkar börja bry mig. haha.

IDROTTSLYFTET. Måste skriva om detta underbara projekt som är ett samarbete mellan skola och förening. Staten bidrar med pengar så att skolbarn ska kunna få möjlighet till extra idrott/rörelse och målet är att barn ska få upp ögonen för det här och tycka att det är roligt. Jag har fått möjligheten att  vara delaktig i detta och 1-2 ggr i veckan anordna bolleksaktiviteter för mellanstadiebarn, vilket känns jättekul! Det är jättekul att se hur vissa lyser upp när man säger att de är duktiga och se hur de vågar mer och mer. Det är nog även en bra grund att stå på inför framtiden.

Yrkesval. För en tid sedan hade vi en föreläsning om ätstörningar som var jätteintressant. Föreläsaren hade arbetat som kostrådgivare i idrottsklubbar och då var det som att det gick upp ett ljus för mig! det är ju det jag vill göra! Så nu är det full fart!
Mycket annat jag vill göra med men det löser sig =)

Dator. Äntligen har den kommit! :) Köpte den igår med min kära far.. Så nu står den här och förgyller min tillvaro.  Kommer nog tillbringa all min lediga tid här. haha. Installerade precis Office och ska snart lära mig powerpointen. Ska ju prata lite om kost med A-pojkarna. Måste ta tag i det där snart..


PRESCQ50112EO  Här är den! erkänn vacker? hehe...


Ikväll. Ska jag hem till Sofie. Hon ska plugga i Polen ett halvår så ska dit på avskedsfest..:S kul men ändå tråkigt...
Sen blir det en lugn kväll framför soffan eftersom jag ska upp igen. Plugg hela dagen fram tills fyra då det är middag hemma hos farmor med lite släkt =)


LÅNGT inlägg men det ska man bjuda på ibland det med...

du ska se att det löser sig, jag finns för dig..

plugg plugg plugg.

Ja, denna veckan kommer verkligen vara belamrad med studier. På måndag är det dags för tenta nummer ett. I Kemi. Säger direkt att detta INTE är ett av favoritämnena vilket gör att jag får slita för att lära mig saker. Som tur är har jag folk runt mig som kan vara mina lärare. Vi har haft ca 7 föreläsningar och till detta har vi fått två megastora kompendier vi ska plugga in.. Just nu ser det lite smått hopplöst ut men jag ska kämpa mig igenim veckan.
 
Hela veckan kommer bli schemalagd. Imorgon ska jag sitta hela dagen och läsa, förutom under den timme jag ska på möte med Mats B.
Noll socialt liv men man får hoppas jag får godkänt så allt blir värt mödan.

Lördag är det i alla fall avskedsfest för Sofie. Då ka jag släppa allt vad kovalenta bindningar är och bara umgås med folk!

Söndag middag hos Farmor och Farfar. Längesen man var där så det blir nice.

Ska försöka knö in lite andra sociala aktiviteter också  så jag inte går under =)

Lördagsångest.

Har ni någonsin haft känslan av att tiden bara flyger iväg utan att det blir något av den? Nu i veckan har skolan rivstartat. Mycket att knö in i huvudet på en och samma gång vilket ger mig rysningar inför tentan nästa måndag.
Men det får bli råplugg hela veckan!
I helgen hade jag alltså tänkt passa på att göra MASSA saker, men det blir inte av.. IKEA idag blev inställt och utgången är inte riktigt välplanerad..haha.. Ska iaf hem till Fias lägenhet och tjöta lite med några klasskompisar:) Kort kommer eventuellt imon.

Och han har fortfarande inte ringt. Vad är det som händer? Det värsta jag vet är när folk ljuger en rätt upp i ansiktet!

Skulle bara vilja åka iväg nånstans. Men det går ju inte eftersom det är så mycket i skolan och handbollen just nu. Serien börjar snart med:D Den 20 september är det premiär för farmen borta i Kungsbacka mot Aranäs.

Måste säga grattis till en av de goaste som ska bli pappa. Säger inte vem för det är fortfarande hemligt. Men jag håller tummarna för att allt går bra för er! Känns konstigt att follk i ens närhet blir föräldrar. Man har inte riktigt fattat att man själv kanske blir mamma en dag. Hoppas folk börjar gifta sig snart med så jag får gå på bröllop:)

Snart dags att göra sig iordning med. Tror det blir svarta brallor, vitt linne och den nya schalen som jag köpte på Indiska med Alex.

Första dagen i skolan.

Kl 9 imorse var det dags igen. denna terminen ska jag läsa kost och hälsa och det ser jag fram emot grymt mycket. Ska hålla en liten föreläsning för Simons lag om det också =)
Hade kollat bussarna noggrannt för att INTE komma frösent första dagen. Hatar det.
Kom i tid i alla fall*hehe*

Och trodde man att jag skulle få se nya människor.... Så trodde man fel! 4 nya, resten var från min gamla klass.Men det är skönt det med.

Kemi är första delkursen. Känns sådär om ni frågar mig... Har aldrig gillat kemi och kommer nog aldrig göra det heller. Tur att alla andra såg lite fåniga ut haha.

Läraren Barbara: " Kemi är inte så svårt. Det är som att lära sig att nytt språk. Man måste bara lära sig all grammaik och satsbyggnader men sen är det lätt som en plätt"
Madde: "Attans, jag som har så svårt för språk"

Norge i helgen.
Trevligt att bo i stuga vid vattnet. Vann båda matcherna!

Idag fick vi ledigt från träningen. Så jag ska på IFK-GAIS med Alex.


TJIPP! Hej Farmor!<3


 laget vid restaurangen.

RSS 2.0