Tankar om en lördag..

Bästa på länge!

Plugg:
Börjar få ordning på tentan, har alla papper och nu är det bara att läsa igenom hela fadderuttan. Har några dagar på mig. Dessutom har jag börjat på matdagboken och redan fått ihop en A4..*stolt*

Monopol: Förlorade grovt första gången, jag gör inte så genomtänkta affärsbeslut tydligen så gick bankrutt först av alla.. Inte bra.. Berodde nog på att jag bara köpte de dassiga billiga gatorna.

Tradera: Tack Emma för idén! Idag vann jag en auktion på en grymt fin klocka. Vann med budertpå 23 kronor!:D Sen tillkommer det frakt med men det var inte så mycket så gjorde världens kap.. Hoppas bara den kommer innan jag åker på semester.

Thailand: Har börjat fatta att vi ska åka snart. Hoppas bara att det löser sig med flygplatser så att vi verkligen kommer iväg på rätt dag.

Julen: Det är så himla mysigt med jul! Framförallt alla förberedelser. Nu har vi nya gardiner uppe, ljusstakar som lyser och imorgon blir det glögg, lussebulle och pepparkakor. LOVE!
Skönt iår att inte behöva tänka på alla julklappar. Blir väl Sofia, Strefan, Johan, Klassbyte och kanske någon mer som får. Och jag vet ungefär vad alla ska få så det är klirrat och klart!

Övrigt: Farmor var här och uppdaterade oss om sjukdomsläget..:( Och hon fick reda på hur det går för oss..
Längtar till sportmatchen nästa vecka. ska bli kul att träffa sina gamla jobbarkompisar igen. Tessan, Mona och Mikaela spelar ju däroch likaså en klasskompis.


Spanande även Lilla melodifestivalen NORDIC. Oj vad söta de små finländska killarna var med fotbollslåten. Två nya Elias, fast istället för att sjunga på skånska sjöng de på finlandssvenska.

Pappa laddade över alla bilder från den gamla datorn till en skiva så nu ska jag gå igenom allt och lägga in på min nya dator. Så kanske bloggen flir lite levande med=)


allt du säger är skitsnack och jag är glad att jag förstod det tidigt..

Ny helg

Veckorna bara flyger förbi (som tur är) och nu är det äntligen helg igen..:)

Igår var jag hemma hos Emma och Emelie.Blev god middag, tjejsnack, dans på borden, spel och IDOL-skrik. Hoppas att de blev grymt uppladdade inför SM. *hehe* Men nu har de ju min skiva till hjälp med.

Helgen kommer innebära lite pyssel och mys tror jag. Idag kommer farmor hit och fikar och ska fira bror. Sen måste jag börja plugga lite smått. Nästa vecka är det tentatime och ska börja med utvärderingen av matdagboken med.

Följer orolig nyheterna där det berättas om att flygplatserna i Bangkok har blivit belägrade av demonstranter. Vi åker om ca tre veckor och då får det vara löst, för vad händer annars? Ingen semester? Det är ju för den jag orkar kämpa med skolan just nu..*suck*

Det är konstigt hur människor fortfarande kan förvåna en.. Jag trodde jag hade lärt mig men icke..

Min dag.

Idag har jag uträttat mycket och massa roliga saker hanns med..

Först sovmorgon imorse.. 20 minuter bara men ändå :)
Blev nästan färdiga med första arbetet idag..!
Sen hem och äta god lunch, skrev klart frågor, kollade tv med brorsor..
Träning med äldre bror. Sprang 45 minuter på bandet och sen solning.
Tacokväll och nu deg i sängen. Kan det bli bättre?

Och idag är det en stor dag....MAMMA MIA dvdn är släppt! OCh imon får jag den i min hand:D Får se hur många gånger jag hinner kolla på den.. *LOVE*

Vilken känsla att springa idag! Kändes som om jag bara kunde fortsätta och fortsätta....

Min gode vän Stefan hade rätt..


Nyttigt snack

Idag var det snack om fortsättning/nystart.. Gick igenom hur laget skulle fortsätta tillsammans och hur framtiden ser ut.
Orkar inte riktigt förklara allt här men huvuddelen handlar om UTVECKLING. Mycket bra saker sas och det känns riktigt bra nu =) NU gäller det bara att visa att man vill vara med.

Ni vet känslan av att man bara vill pausa livet, så man hinner ikapp? Så känner jag just nu. Har sjukt mycket att göra att jag inte vet var jag ska få all tid ifrån.. Dagarna bara flyger förbi och jag hinner inte med något.. Vill bara trycka på stopp, dra iväg ensam och bara få tänka ifred..


Detta ska göras innan jul (15 december)

Göra klart broschyr för bodybuilders.
* Skriva arbete om Zone-diet
* Plugga in 113 instuderingsfrågor innan 3 december
* Göra en 10-sidig utvärdering av matdagbok

Japp, så ni förstår.. Helgerna och kvällarna kommer bestå av plugga två veckor framöver. Så ni som tycker att jag är tråkig som aldrig är social.. Förlåt, men mina lärare är korkade som knör ihop allt..
Då tänker ni  kankse, men du får väl planera! Ja, det är rätt, men när man får reda på allt i sista sekund hela tiden är det inte så lätt att planera. Plus att jag tränar varje dag, plus att jag gör extragrejer med Idrottslyftet..


GAHHHH, ge mig ett längre dygn!


Emma (L) :)






En annan tanke

Samtidigt som man känner sig tom i huvudet snurrar det massa tankar. Vi förlorade idag och man kan älta orsaker fram och tillbaka, men det är EN sak som måste tillbaka.. Kommer upprepa kära Emmas ord, men det är sant som hon säger.. GLÄDJEN..Glädjen tillsammans. Alla vi tycker att handboll är det roligaste som finns och vi vill alla träna för att utvecklas och bli bättre. Men någonstans på vägen försvann målet att göra allt tillsammans. Känslan när man vinner tillsammans är oslagbar, men vi måste också börja stötta varandra i motgångar, för det är då man blir starkare.
Alla tjejer är de bästa tjejerna som finns och vi ska kämpa tillsammans tills vi når nivån vi ska ligga på=)
Positiv energi är det vi ska använda oss av.....


Säljes!

Säljer dessa skor då de ej passar..










Sovmorgon som hette duga

Idag belönade jag mig själv med en fet sovmorgon. Vaknade tio men gick upp klockan ett. När bror nummer två kom hem och såg mig i morgonrock fick ha n dampryck och skällde ut mig.. Haha. Han är nog lite avis..
Sen åkte jag och Stefan till IKEA. (missade Jasses inlägg om Kållered och blev besviken som tusan! Fanns ju typ inget kvar alls.. ) Hittade docke n kanonfin kudde som jag inte köpte..*suck* Börjar bli lite småsnål nu inför Thailand.
Man är lite ledsen över att man missar allt det mysiga med julen, kusinerna kommer ju ner, och hade varit så kul att festa med Maria..
Men men, får bli neger istället..:D Och baaaaaaaaaaaaaaaaaada.....

Idag påbörjade vi vårat Disneymaraton med. Askungen idag... Nästa gång blir det lussebullar, te och Lejonkungen. Då ska vi sitta och gråta båda två.. hehe..

Älskar när det är riktigt mörkt ute och det är mysigt tänt inomhus..Man blir så varm inombords.. Jag vet att jag är störd men jag älskar det..:D

Farfar verkar må bra med, och det gör mig extraglad:)

<3


Matt...

Nu har ännu en vecka snart gått.. Dagarna bara susar för bi känns det som. Igår kl 13:30 mailade jag in min hemtenta, äntligen! Så som jag har varit orolig för den alltså. Men efteråt kom det liksom en konstig känsla över mig. Allting bara släppte liksom, och jag kände mig helt svimfärdig. Helt matt och helt slut. Känslan sitter fortfarande kvar, är liksom trött hela tiden, men kan inte sova på nätterna.. Kanske är medicinen som spökar?
Jag är inne i en "skit-fas" som Elin så bra kallar det. Gnäller på mycket just nu. Tur man har goa vänner runt en som piggar upp när man som bäst behöver det.  Däremot finns det ju vissa människor som man bara vill slå på käften..

imorgon ska jag nog till IKEA och lulla lite, är träningsledig så man får försöka utnyttja tiden lite:)

Ikväll håller jag tummarna för Emma som kämpar..! :)

Always look on the bright side of life.

Nu sitter jag och kämpar in i det sista med min hemtenta. Källor ska markeras, diskuteras och utvärderas. Närings-och prisberäkningar ska göras och det ska se snyggt  och rätt ut:) puh.. what a night.. kommer få kämpa imorgon en stund med. Men kl 16:00 ska den in och sen är det FRIHET igen!!!!:D


Några bilder från lördagen...

 Tre snyggingar!

Fyra andra godingar

Inte första gången Emma blundar på kort:)

hjerpee.blogg.se

Tankar efter helgen...

Tänker inte prata om matchen. Har redan rensat huuvdet och allt vad man tycker och känner med tjejerna. Nu är det bara att hoppas på en förändring.:)

Lördagskvällen blev en lyckad lördagskväll. Mycket tjejsnack och mycket skratt. Tycker om er tjejer mycket!

Idag har det varit plugg och handboll för hela slanten. Missade min brors match imorse men såg herrarna krossa Mölndal iaf! *full fart*

Måndag imorgon. Innebär skolan i ett antal timmar med dator och en massa böcker. Som tur är får jag ha bilen så jag slipper släpa på allt på bussen. Brukar vara knökat med folk den tiden på dagen. Träning imon med.. Ska faktidkt bli ganska kul och skönt:)

Funderar även på en uppesittarkväll a la plugg. Te och naturgodis och min kära dator=) Hemtentan ska in på tisdag eftermiddag och får ta vara på alla timmar som finns nu för att hinna bli klar och få iordning allt.


..du.. vad händer? =)

Skadad

av skolan..Sitter och grejar lite med hemtentan.. När man läser Kost och Hygien och allt vad det innebär fastnar ögonen på ALLT som handlar om det..Läste precis en intressant artikel på Aftonbladet om bluffmaten och icke bluffmat. Mycket av det som står stämmer säkert, men samtidigt kanske man ska ta allt som Aftonbladet publicerar med en nypa salt. Vi har  julärt oss att vi ska vara källkritiska så..:) Samtidigt är det jobbigt att veta HUR kritisk man ska vara. Man kan ju inte bara gå runt och vara misstänksam, då kommer man ju hitta fel på all mat och då kommer man ju till slut svälta ihjäl..

Ångesten i magen börjar iaf släppa.. Tror jag kommer lösa det här ganska bra. Allt hänger på att jag får tag på kursboken i skolan och att jag följer mitt schema.
Idag skulle jag gjort marknadsundersökningen på Maxi om matfetterna men hann inte det..:S (hann inte= orkade inte)
Lyckades iaf öva på min redovisning 3-4 gånger..

Kurs snart.. 18:00 ska jag vara ute på Kviberg och lyssna på Stefan Pettersson om kost , prestation. Ruggigt intressant.. Hoppas jag hinner bara..=) Har världens bästa kompis som kör mig iaf.. Så jag slipper gå vilse i mörkret...Om bara köerna släpper snart...........Pinsamt att komma sent menar jag..:( Då dör jag...


mmh mmh mmh, mycket att välja på... Men det gottaste finns inte som alternativ?

Dag 1

Vad har jag då fått gjort?

Dagen började med sovmorgon.. (surprise, surprise) Sen tog jag bussen ner till Kungälv då jag skulle jaga
litteratur till hemtentan. Lyckades hitta en av de två jag letade efter. Orkade inte leta igenom alla hyllor med mat..
Sen gick jag till Maxi och jämförde priser på frukt. Folk måste trott jag var någon slags spion åt LIDL eller något, så som jag såg ut med mössa ner över ögonen och anteckningsblock. *haha*
Väl hemma gjorde jag klart tabellen som jag ska ha på redovisningen  och skrev ner lite allmän fakta. Ikväll ska jag köpa frukt som jag sen ska låta bli gammal, för att kunna visa hur den INTE ska se ut.. *ambitiös, eller vad?*

det finns en i mina tankar, men frågan är om jag finns i dina?




Idag fick jag till ett riktigt bra nyttighetsrecept..


Pasta med makrill-och bönsås.. Till det vatten med limeskivor..ojojojoj, Anna Skipper kan ta sig nånstans;)


Dags för tempoträning om en timme....ooh yeah...



Tid till eftertanke

Match idag med Farmen. Vinst som var riktigt skön att få med sig..Synd att jag själv var kass..


Fick ett kedjebrev av en kompis igår som verkligen fick mig att tänka efter. Det handlade om att man under hela livet gör medvetna val. Typ som nu, då jag är ganska stressad över skolan och att det händer massa andra tuffa saker.
Istället för att gnälla kan jag välja att se det positivt och istället tänka över vilken tur jag har som har möjlighet att studera och senare i livet få jobba med det jag verkligen vill.
Man kan hela tiden välja om man vill deppa ner sig över att killen är skit, eller tänka att det finns en ÄNNU bättre därute som bara väntar. Man är alltid värd den bästa!
Antingen väljer man att lägga energi på småsaker som inte betyder ett skit eller  så bestämmer man sig för att njuta av livet så länge man får chansen att vara kvar..



Så tycker jag iaf..

Äntligen helg

Nöjd med veckan so far..


Trött så att ögonen går isär..


gonatt..

Nöjd

Då var torsdagen klar. trots dataproblem gick presentationen bra..Var nog mer nervös än vad jag trodde, men det var faktiskt roligt!
Skoldagen var också riktigt bra... Bakning med Sofia var en upplevelse vill jag lova.:) ingen trodde vi skulle hålla sams men det gjorde vi och bröd lyckades vi göra det med..
När en uppgift är avklarad blir det pang på nästa. Jag har kvar:

Demonstration av exotiska frukter
Inlämning av hemtenta
Inlämning av utvärdering av matdagbok
24timmarsintervju plus demonstration
Kostinfornationsblankett för bodybuilders
Zonearbete med Anna efter Thailandet

puh...

Hemtentan ser jag iof fram emot lite, intressanta ämnen och jag ska satsa stenhårt på den! Vill verkligen ha VG.

Vart ute och gått en timme nu med Johan. Sååå skönt att få frisk luft och tjöta järnet..Hade aldrig kunnat gå i mörkret ensam.

Nu dags att sova, ny skoldag och ny matlagning på g..

Just nu känns det mesta ganska bra.. Flow..*peppar ta i trä*

Raka rör tack!

På torsdag ska min "plan" vara klar inför min demonstration om exotiska frukter. Demonstrationen ska vara 20 minuter lång och jag ska diskutera kring 4-6 olika frukter. Det jag inte fattar är (och som inte min lärare verkar kunna svara på heller) är hur sjutton jag ska hinna prata om så många frukter samtidigt som jag ska tillaga en varm rätt med frukt som huvudingrediens?
Min idé är att göra ett varmt fruktspett med massa frukter på, prata om dem samtidigt som jag tillagar dem. Borde funka eller hur?

Powerpointen som jag skulle göra till killarna blir nog ganska bra tillslut också. Några ändringar, tillägg och papper till sen är jag färdig.

Ser fram emot helgen med.. Kanske kanske blir der dejt.


Off we go!

Stress...

Blev precis som jag tänkte.. Här sitter jag och försöker hinna med allt på en och samma gång..! Då blir Linnéa irriterad och grinig på allt och alla.. Plus att mobilen inte funkar..Och att människor hör av sig och ber om hjälp om saker som jag gör ENDAST för att jag är snäll.. egentligen är det deras eget fel om de inte löst det innan...ÅÅÅÅÅÅHHHHHH...


Söndag fortfarande

SHIT!  På sistone har det varit ganska lugnt i skolan  och jag har hittat något slags lugn som inte funnits innan, men nu...
Nu kommer allt jobbigt på en och samma gång. Som en käftsmäll rätt i nyllet. Nästa vecka måste jag verkligen ta tag i mina dagar och plugga ordentligt varje dag. Planeringar ska skrivas, demonstrationer genomföras och powerpoints förberedas.
Dessutom ska jag under veckan vaccineras eftersom vi åker till Thailandet om 6 (!!) veckor.. Plus massa annat som ska förberedas innan avfärden. En månad är lång tid för en stackars student. ACK vad jag ser fram emot att komma iväg till solen.
Nu måste man ju tom skrapa bilen på morran.

Ett annat lugn.. har infunnit sig på ett annat plan än skolan. Många saker som hänt på sistone har fått mig att vakna upp lite. Lärt mig att jag bestämmer över mig själv och att ingen skitstövel kan sätta sig över mig.
Människor kan verka hur ärliga och goa som helst men till syvene och sist, tänker de alla bara på en sak. Det gäller bara att sålla vilka som står för vad de utger sig för att vara..

JR och HS: Ni har gett mig tron tillbaka, men framtiden får utvisa hur sanningen egentligen ser ut..



BILDER FRÅN IGÅR:






Söndag, dagen efter lördag

Igår var det raj raj:) Först var vi hemma hos Emelie och Emma i deras fina lägenhet=) Jag, Påsen, Nicole, Therese och de två värdarna spelade spel, dansade vackert och tog vackra kort.

Efter mycket om och men drog vi till trädgårn, där typ ALLA var utklädda utan vi.. Det var en riktig miss vi gjorde där..
Det fanns allt från kaniner, Arnold Schwarzenegger, häxor till Batman, Turtles och brudar (as in bröllop).
Emma blev uppraggad av en brandman medans jag fick nöja mig med att bli smekt på armen av en maskulin Maja Gräddnos:)

Allt som allt var kvällen lyckad! Bilder kommer =)

Idag har jag gjort massa! Rensat min garderob, dammsugit och dammat.. Ganska nöjd med mig själv.. Nu tänkte jag sätta mig och planera morgondagens lektion på Nordmannaskolan..


I veckan ska jag också hinna med att ta en tur till Ikea, köpa tavla och göra en powerpointpresentation..FULL FART!

Vissa människor kan man bara skaka på huvudet åt.. Tänk vilken falskhet som kan gömma sig även hos de ärligaste människorna.

RSS 2.0